Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Kapitan Kamil Grosicki z golem, z asystą, z remisem [OCENY POGONI]

Kapitan Kamil Grosicki z golem, z asystą, z remisem [OCENY POGONI]

Pożegnanie maturzystów w słupskim "Elektryku" [ZDJĘCIA]

Pożegnanie maturzystów w słupskim "Elektryku" [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

HIT DNIA
Nie do wiary! Czekoladowa Wieża Eiffla ku czci igrzysk olimpijskich w Paryżu [WIDEO]

Te kwiaty w bukiecie ślubnym gwarantują kłopoty. Nie dawaj ich do wiązanki na ślub!

Te kwiaty w bukiecie ślubnym gwarantują kłopoty. Nie dawaj ich do wiązanki na ślub!

Prezes ORLEN S.A.: Grupa ORLEN będzie przewidywalna i przejrzysta

Prezes ORLEN S.A.: Grupa ORLEN będzie przewidywalna i przejrzysta