Żądza wiedzy na temat podejmowania, goszczenia i oczarowywania gości udzieliła się wczoraj nawet otwierającemu targi prezydentowi Kołobrzegu Januszowi Gromkowi. Bez zmrużenia oka dał się przeszkolić w przygotowywaniu coctailu z krewetek.
Kucharze reprezentujący sześć turystyczno - hotelowych biznesów prześcigali się w finezji smaków, rywalizując w konkursie Kulinarna Uczta pod okiem prawdziwego mistrza Marka Widomskiego (rozmowę z nim publikujemy obok). Jury konkursu najwyżej oceniło kulinarny kunszt reprezentacji Villi Hoff w Trzęsaczu. Od Teresy Kucharskiej, zastępcy dyrektora Hotelu Orbis we Wrocławiu i szkoleniowca w jednej osobie, nie odrywali oczu spragnieni wiedzy na temat perfekcyjnej, hotelowej obsługi.
Targi Gastro Hotel potrwają do piątku.
Oto szczegółowy program drugiego i trzeciego dnia targów GASTRO - HOTEL
CZWARTEK 29 stycznia 2009 - 10.00 - 17.00
10.00 - rozpoczęcie targów
10.00 - 17.00 Carving - pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10.00 - 17.00 "Tajniki parzenia kawy" - pokazy na stoisku firmy Adesso
10.30 - "Wzorcowy pokój hotelowy -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa" - pokaz
11.00 - Pokazy Kulinarne na scenie
11.15 - Barmańskie Show Krzysztofa Drabika - pokaz
11.30 - 13.00 - Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych - warsztaty dla profesjonalistów
13.30 - Barmańskie Show Krzysztofa Drabika - pokaz
14.00 - "Wzorcowy pokój hotelowy -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa" - pokaz
15.00 - 16.30 - Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych - warsztaty dla szkół
17.00 - zakończenie targów
PIĄTEK 30 stycznia 2009 - 10.00 - 15.00
10.00 - rozpoczęcie targów
10.00 - 17.00 Carving - pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10.00 - 17.00 "Tajniki parzenia kawy" - pokazy na stoisku firmy Adesso
10.00 - 14.00 - WINO W GASTRONOMII - kurs Wrocławskiej Szkoły Sommelierów i Restauratorów
10.15 - konkurs KULINARNA UCZTA Z MARKIEM WIDOMWSKIM - DANIA BANKIETOWO - CATERINGOWE kat. szkoły
11.00 - konkurs - Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły
11.00 - "Wzorcowy pokój hotelowy -profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa" - pokaz
13.15 - ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły
14.45 - ogłoszenie wyników konkursu DANIA BANKIETOWO - CATERINGOWE
15.00 - zakończenie targów
*Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?