Celem tej popularnonaukowej konferencji jest przybliżenie historii śledzia, jego połowów, a także znaczenia, jakie ta ryba miała między innymi dla rozwoju Pomorza.
Jak informuje Malwina Markiewicz z działu marketingu i wydawnictwa Muzeum Oręża Polskiego, w jej trakcie zaprezentowane zostaną też szlaki turystyczne zbudowane właśnie o kontekst śledzia. Nie zabraknie też odniesień do kuchni, w tym regionalnych kulinariów kołobrzeskich.
Konferencja rozpocznie się 12 września o godz. 10.00 w kołobrzeskiej Marinie Solnej przy ul. Warzelniczej. Potrwa do późnych godzin popołudniowych.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?