Dziś Pracowania Lodów zdradza swój przepis na...
Sorbet z czerwonej porzeczki i likieru Creme de Cassis
1 kg dojrzałej, pachnącej czerwonej porzeczki
21 dag cukru
Likier Creme de Cassis ok. 6 łyżek (dodać do smaku)
Porzeczki przebrać, usunąć szypułki, dodać kilka łyżek wody i na małym ogniu lekko dusić pod przykryciem. Przetrzeć przez sito, dodać cukier i ponownie zagotować. Wystudzić, dodać likier, zmiksować. Przełożyć do pojemnika i zamrażać ok. 4 godz. W trakcie zamrażania co 30 minut przemieszać, by rozbić kryształki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?