Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Domowe lody od najlepszych

Joanna Boroń
Koszalińska Pracownia Lodów to miejsce szczególne. Klienci stoją w kolejce i nie marudzą, bo dobrze wiedzą na co czekają... na porcję lodów z najlepszych składników, w zaskakujących smakach

Dziś Pracowania Lodów zdradza swój przepis na...

Sorbet z czerwonej porzeczki i likieru Creme de Cassis

1 kg dojrzałej, pachnącej czerwonej porzeczki
21 dag cukru
Likier Creme de Cassis ok. 6 łyżek (dodać do smaku)

Porzeczki przebrać, usunąć szypułki, dodać kilka łyżek wody i na małym ogniu lekko dusić pod przykryciem. Przetrzeć przez sito, dodać cukier i ponownie zagotować. Wystudzić, dodać likier, zmiksować. Przełożyć do pojemnika i zamrażać ok. 4 godz. W trakcie zamrażania co 30 minut przemieszać, by rozbić kryształki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!