Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jarmark Wielkanocny na żywo w internecie. Zaprasza KOWR w Koszalinie [WIDEO]

Marzena Sutryk
KOWR Koszalin
Koszaliński oddział Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, który co roku organizuje Jarmark Wielkanocny, tym razem - z powodu koronawirusa - zmienia formułę tego wydarzenia. Tegoroczny Jarmark odbędzie się w internecie.

- Niestety, z powodu aktualnej sytuacji epidemicznej, jarmark w dotychczasowej formie musiał zostać odwołany. Podobnie, jak inne tego rodzaju wydarzenia, gdzie lokalni producenci mogą sprzedawać swoje produkty - mówi Krzysztof Nieckarz, dyrektor OT KOWR w Koszalinie. - To niewątpliwie ogromna strata dla wszystkich, którzy przygotowali się do sprzedaży, jak i dla tych, którzy nie wyobrażają sobie świąt bez konkretnych lokalnych produktów. Stąd nasza inicjatywa, by zorganizować tegoroczny Jarmark Wielkanocny w internecie. Do sprawy trzeba podejść kreatywnie i wprowadzić nowoczesne rozwiązania, które są dostępne na wyciągnięcie ręki - dodaje dyrektor.

Jarmark Wielkanocny KOWR odbędzie się na żywo w internecie w dniach 7-8 kwietnia od godziny 13; dostęp pprzez Facebooka i „Polska Smakuje”. Wystarczy tylko wejść na: facebook.com/polskasmakujepl/we wtorek (7 kwietnia) i środę (8 kwietnia) o godzinie 13, by przenieść się na wirtualny jarmark świąteczny. Towary będzie można kupić zostawiając zamówienie w komentarzu po relacją na żywo, natomiast producenci sami będą się kontaktowali z klientami. Za pośrednictwem wirtualnego studia, która zostanie zorganizowane w siedzibie KOWR, będzie można zobaczyć pokazy kucharskie. Te będą przygotowane z wykorzystaniem lokalnych produktów.

- Wirtualny Jarmark Wielkanocny jest świetną okazją do teg,o żeby wesprzeć producentów lokalnych produktów, wesprzeć Produkt Polski i wykazać się patriotyzmem lokalnym. To idealna okazja, żeby pokazać naszą solidarność w trudnych chwilach - podkreśla Krzysztof Nieckarz.

Swoją obecność na jarmarku potwierdziło do tej pory kilkunastu producentów. M. in. Barć Bartczaków - Krystyna Bartczak - miody; Edward Bartczak - przetwory mięsne - mięso w słoiku; Ekokniaź - wyroby mleczne (twarogi, śmietany, mleko); Magdalena Baranowska - Z potrzeby serrra (sery, jogurty, kefiry, pasty); Elżbieta Kuczna - ogórki kiszone, przetwory owocowe, warzywne; Krystyna Hapka - przetwory z dyni, grzybki, przetwory owocowe i warzywne, chrzan; Skarby Agatki - Agata Krafter - octy naturalne, musztardy, syropy, buliony warzywne; Konopiejka - Halina Ostrowska - wyroby z konopij (susz, ciasta, ciastka, pierożki, oleje); Czarny Czosnek - Janusz Bąk - pasty z czarnego czosnku, czarny czosnek w ząbkach, czarny czosnek z miodem; Hortulus - świeże zioła; Lukrecja - Marta Żebrowska - pierniki wielkanocne; Cuks - krówka koszalińska, naturalne słodycze; Karuzela Rękodzieła - Natalia Janczyszyn - naturalne syropy na odporność
**Zobacz także: Koszalin: Sergiusz Karżanowski, lekarz z Koszalina o koronawirusie

Pobierz bezpłatną aplikację Głosu Koszalińskiego i [b]bądź na bieżąco!**

Aplikacja jest bezpłatna i nie wymaga logowania.

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera