Strefa Smaku: Lody rzemieślnicze bez tajemnic [WIDEO]

    Strefa Smaku: Lody rzemieślnicze bez tajemnic [WIDEO]

    Joanna Boroń

    Aktualizacja:

    Głos Koszaliński

    W nowym odcinku Strefy Smaku szukamy odpowiedzi na pytanie: co to są lody rzemieślnicze.
    Od kilku lat może tylko statystyczny Polak lodów je więcej (kilka lat temu rocznie zjadał ich około 700 ml dziś ponad 4 litry), ale i jest coraz bardziej wybredny. Przed punktami, które serwują lody naturalne, ustawiają się kolejki.

    O tajemnicy popularności, procesie produkcji lodów rzemieślniczych oraz szalonych eksperymentach ze smakiem opowiada nam Marcin Baczewicz z kołobrzeskiej lodziarni ODLODOWO, która od dwóch lat produkuje takie właśnie lody rzemieślnicze, i to nie tylko dla kołobrzeżan, wczasowiczów ale i restauracji.


    Popularne na gk24:




    Zachęcamy również do korzystania z prenumeraty cyfrowej Głosu Koszalińskiego


    Czytaj treści premium w Głosie Koszalińskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Polub nas na Facebooku

    Zdjęcia z Koszalina

    Wideo z Koszalina

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Polecamy

    NAUCZYCIEL NA MEDAL Zgłoś nauczyciela lub szkołę

    NAUCZYCIEL NA MEDAL Zgłoś nauczyciela lub szkołę

     Mistrzowie tańca irlandzkiego po raz pierwszy w Koszalinie!

    Mistrzowie tańca irlandzkiego po raz pierwszy w Koszalinie!

    Adam Sztaba: Grzegorz Ciechowski - Spotkanie z Legendą

    Adam Sztaba: Grzegorz Ciechowski - Spotkanie z Legendą